ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

“ΛΟΥΤΡΑ” Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Νιώστε και εσείς τη δύναμη & την κάθαρση του νερού πάνω στο σώμα σας. Με την ορολογία λουτρό ονομάζουμε μία θεραπεία που έχει νερό σε αυτήν.
Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι το νερό μπορεί να “καθάρει” τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα.
Στο Νηρηίδες spa, κάνουμε πιστή αναπαράσταση των αρχαίων λουτρών, μέσα σε ξύλινους κάδους, όπως στην αρχαιότητα.

Κατά τον 3ο αιώνα Π.Χ. Οι γυναίκες πλένονταν στο σπίτι βρέχοντας με νερό το σώμα τους ενώ κάθονταν διπλωμένες με λυγισμένα πόδια σε ξαπλωτούς λουτήρες σε ένα δωμάτιο του γυναικωνίτη ή σε μια γούρνα ή στο λουτρό. Το δωμάτιο του λουτρού έχει συνήθως ένα λουτρό και ένα ασκό για τους καθαρμούς. Εδώ ακουμπούν και τα αναγκαία αντικείμενα: σφουγγάρια, στλεγγίδες, καθρέπτες, αρύβαλλους, αλάβαστρα, λυκύθους.
Η συχνή φοίτηση στα βαλάνεια τα λουτρά δηλαδή εκτός από εκείνα που ήταν προσαρμοσμένα στα γυμνάσια, θεωρείται τρυφηλότητα στην Αρχαία Αθήνα του 4ου αιώνα π.Χ

ΚΟΡΩΝΕΙΟ ΛΟΥΤΡΟ <<ΟΞΟΣ>>

Καθαρισμός σώματος, μάλαξη πελμάτων, αυχένα,πλάτης και κλείνετε το τελετουργικό με ποδόλουτρο απο άνθος αλατιού και κομμάτια λεμονιού.
Διάρκεια : 100′, Κόστος : €129/άτομο

ΒΑΛΑΝΕΙΟΝ ΛΟΥΤΡΟ

Τελετουργία τσαγιού. Μια αναβίωση από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα, λουτρό, απολέπιση και ζεστά επιθέματα κρασιού. Στο τέλος απολαμβάνεται ένα ηδύποτο.
Διάρκεια : 30’, Κόστος : €50/άτομο

ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΝΥΜΦΩΝ

Τελετουργία τσαγιού. Μια αναβίωση από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα, ενώ αναδύεται ελαφρύς ατμός βοτάνων γίνεται απολέπιση με λούφες σε όλο το σώμα ενώ απολαμβάνετε ένα ηδύποτο.
Διάρκεια 30’. Κόστος €50/άτομο